Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@05:47:09 GMT

صدور پروانه زنبورداری در استان اردبیل سامانه‌ای شد

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۵۷۱۰۵

صدور پروانه زنبورداری در استان اردبیل سامانه‌ای شد

دهقان باقری روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با بیان این که همه خدمات و امور مربوط به زنبورداری در استان اردبیل پس از این به صوت سامانه‌ای و الکترونیک ارائه خواهد شد، گفت: هم‌اکنون بیش از ۹۰ درصد از چهار هزار زنبوردار فعال در این استان دارای شناسه زنبورداری هستند.

وی بیان کرد: آمارگیری فعالیت زنبورداری استان اردبیل نیز پس از این از طریق سامانه طراحی شده به اجرا در آمده و همه درخواست‌ها و مکاتبات زنبورداران با جهاد کشاورزی از طریق این سامانه دنبال و پیگیری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از واگذاری یک هزار و ۷۰۰ تن شکر یارانه‌ای به زنبورداران استان طی یکسال گذشته خبر داد و اضافه کرد: طی یک سال گذشته چهار مورد کلاس تخصصی و بیش از ۵۰ مورد کلاس مقدماتی و آموزشی زنبورداری در سطح استان اردبیل برگزار شده است.

وی همچنین پرورش زنبور عسل را یکی از مهمترین بخش‌های اشتغال‌آفرینی در حوزه کشاورزی استان اردبیل برشمرد و گفت: هم‌اکنون بیش از ۶ هزار ۵۰۰ نفر در امر پرورش زنبور عسل در سطح این استان مشغول فعالیت هستند که حدود ۲۰۰ نفر از آنها بیمه تامین اجتماعی هستند و مابقی افراد نیز می توانند از طریق صندوق بیمه روستایی و عشایری بیمه شوند.

به گزارش ایرنا، برداشت محصول عسل بهاره از حدود چهار هزار مزرعه پرورش زنبور عسل در استان اردبیل آغاز شده و بر اساس پیش‌بینی انجام شده، امسال بیش از هفت هزار و ۳۰۰ تن محصول عسل در استان اردبیل تولید می‌شود.

زنبورداران استان اردبیل هم‌اکنون در مناطق ییلاقی مستقر هستند و پس از طی مدت دو ماه و قبل از کوچ به مناطق قشلاقی و گرمسیر، عسل تابستانه را نیز از اواخر فصل تابستان برداشت می کنند.

۹۹.۵ درصد از ۴۶۰ هزار کندوهای پرورش زنبور عسل استان اردبیل کندوی مدرن است که ۴۵۶ هزار مورد از آنها کندوی مدرن و چهار هزار مورد آنها نیز کندوی سنتی است.

میانگین تولید عسل در کندوهای سنتی ۴.۵ کیلوگرم و میانگین تولید محصول در کندوهای مدرن نیز ۱۶.۱ کیلوگرم اعلام شده و میانگین عسل تولیدی در هر کندوی زنبور عسل استان اردبیل بسته به شرایط آب و هوایی سال، حدود ۱۶ تا ۱۹ کیلوگرم است.

عسل تولید شده در استان اردبیل به علت کوچ زنبورداران به مناطق و ییلاقات پرگل و نیز تهیه عسل در مراتع غنی کوهستان‌های استان از مرغوبیت بالایی برخوردار است.

سالانه حدود ۳۰۰ تن عسل از استان اردبیل به مقصد کشورهای عراق، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و مالزی صادر می‌شود.

سرانه مصرف عسل در استان اردبیل یک کیلوگرم بوده و نیاز استان حدود یک هزار و ۲۰۰ تن برآورد شده است.

عسل از مهمترین سوغاتی‌های اردبیل محسوب می‌شود و هر کیلوگرم آن بسته به کیفیت محصول، از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تا چهار میلیون ریال قیمت دارد.

عسل تولید شده در استان اردبیل که به عسل سبلان معروف است، ثبت جهانی شده و شهرت ملی و جهانی دارد.

استان اردبیل رتبه سوم در تولید محصول عسل در کشور را دارد و به علت حضور پرشمار گردشگران در استان، علاوه بر صادرات، فروش عسل در داخل استان نیز با برند عسل سبلان رواج دارد.

برچسب‌ها تولید داخلی استان اردبیل کشاورزی زنبورداری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تولید داخلی استان اردبیل کشاورزی تولید داخلی استان اردبیل کشاورزی زنبورداری پرورش زنبور عسل استان اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۷۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوران در صدور حکم صبوری و طمانینه پیشه کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدحسین علوی عصر شنبه در آئین تحلیف داوران حرفه ای در استان اردبیل اظهار کرد: امروز شاهد برگزاری مراسم تحلیف ۱۰ داور حرفه ای و ادای سوگند آنان برای شروع کار هستیم.

وی با اشاره به اینکه امر داوری حکمیت بین طرفین دعواست، خاطرنشان کرد: همانطور که قاضی حکم صادر می کند داوران نیز باید در صدور حکم به صورت علمی و با جدیت وارد شوند.

رییس مرکز توسعه حل اختلاف استان اردبیل قضاوت را احیای حق و ابطال باطل دانست و افزود: داوران باید در این راه مسیر با دقت و آرامش وارد شده با تاسی به قرآن که در آن به حکمیت تاکید شده است در داوری صبوری پیشه کنند.

حجت الاسلام علوی اهمیت شغل داوری و حکمیت را یادآور شد و بیان کرد: امر تحلیف اتفاق جدیدی نیست و در تمامی ادیان و نظام ها شاهد سوگند پزشکان و جامعه وکلا و داوران هستیم.

وی مراسم تحلیف را جمعی مقدس با نیت و قصد الهی توصیف کرد و افزود: خواسته ما از داوران پایبندی به ادای سوگندشان است.

رییس مرکز توسعه حل اختلاف استان اردبیل با تاکید بر اینکه داوران نباید در اجرای حکم سریع و شتابزده عمل کنند، اظهار کرد: اولویت و دغدغه اول شما سازش بین طرفین دعوی است که داوران نیز باید به این امر پایبند باشند.

در پایان این مراسم داوران با قرائت سوگندنامه ادای سوگند کرده و ابلاغ داوری حرفه ای خود را دریافت کردند تا به صورت رسمی کار خود را شروع کنند.

کد خبر 6096638

دیگر خبرها

  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • تسهیل فرایند صدور مجوز تشکل‌های قرآنی مردمی
  • تشریح فرایند صدور پروانه ساختمان ۱۱ طبقه بلوار بوعلی قم
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • طرح نهضت ملی مسکن رضوانشهر در مرحله صدور پروانه
  • با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری
  • داوران در صدور حکم صبوری و طمانینه پیشه کنند